info@autonovosti.com
bmw m8 competition cabrio
AutomobiliNovosti

BMW M8 modeli i zvanično

2.11Kpregleda

BMW je novu Seriju 8 prvo predstavio u Coupe izdanju, zatim se pojavio i Cabrio, a dok čekamo na verziju Gran Coupe (čija premijera je najavljena za 25. jun) pred nama je prvi ikada M8

bmw m8 competition coupe

bmw m8 competition coupe

Na početku treba reći da paletu čine M8 Coupe, M8 Coupe Competition, M8 Cabrio i M8 Cabrio Competition.

Kao i standardna Serija 8 Coupe, i M8 se bazira na CLAR platformi a u konstrukciji su upotrebljeni aluminijum, magnezijum i plastika ojačana ugljeničnim vlaknima. Težina M8 Coupea inače iznosi 1885 kg, dok je M8 Cabrio teži od Coupea za 125 kg.

Pod haubom M8 je 4,4 litarski twin-turbo V8 motor sa 600KS i 750 Nm obrtnog momenta, u kombinaciji sa 8-stepenim automatskim mjenjačem

M8 Competition je nešto jači i ima 617KS pa u Coupe izdanju do 100 km/h stiže za 3,1 sekundu. Cabrio varijanta je za 0,1 sekundu sporije ubrzava do 100 km/h.

Treba napomenuti da M8 Cabrio i M8 Cabrio Competitiom imaju meki sklopivi krov (otvara se za 15 sekundi pri brzinama do 50 km/h), kao i da je zapremina prtljažnika 350 litara (kod M8 Coupea iznosi 420 litara).

Naravno, dio M paketa čine i agresivniji aero body kit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, otvori za vazduh, zadnji difuzor, zadnji spojler), crni prednji “bubrezi”, sportski podešeno i adaptivno oslanjanje, xDrive pogon na sva četiri točka (sa aktivnim M diferencijalom i 2WD modom vožnje), sportski izduvni sistem, M alu točkovi od 20 inča, jače kočnice (kao opcija će se nuditi i karbon-keramičke kočnice), kao i dotjerani enterijer (sportska sjedišta i M volan, digitalni instrumenti, head-up displej…).

Kao opcija će biti dostupnni i M Carbon paket za eksterijer koji dodaje još više elemenata od ugljeničnih vlakana. Tu je i M Mode prekidač koji vozaću omogućava da bira između Road (put) i Sport načina podešavanja automobila, dok je kod M8 Competition varijante prisutan i dodatni načina rada Track (staza).

BMW će M8 gamu zvanično prikazati krajem ovog mjeseca na NextGen događaju u Minhenu, a tržišni start je najavljen za septembar (kada će automobil moći da vide i posjetioci sajma u Frankfurtu).

M8 Coupe u SAD-u košta 133.000 dolara, M8 Cabrio ima cijenu od 142.500 dolara, M8 Coupe Competition treba da se plati 146.000 dolara, a M8 Cabrio Competition 155.500 dolara.


Pogledajte i VIDEO:
 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW