info@autonovosti.com
AktuelnostiNovosti

BMW Motorrad rekordno u 2015.

355pregleda

BMW Motorrad je sa zadovoljstvom objavio prodajne rezultate za 2015. godinu, u kojoj je postavljen novi rekord.

Ovo je peta godina zaredom kako njemačka kompanija obara prodajne rekorde, a u 2015. je prodala ukupno 136.963 motocikla i maksi skutera, što je povećanje od impresivnih 10,9 odsto u poređenju sa 2014.

Njemci nisu željeli da otkrivaju imena svojih “bestselera”, ali pretpostavljamo da je prodaju predvodio R1200GS.

S1000RR, koji je prema podacima s druge strane Atlantika najprodavaniji BMW-ov model u Sjedinjenim Državama, sumnjamo da je uspio da zasjeni GS na globalnom nivou.

Ipak, vjerujemo da su S1000RR, S1000R i S1000XR, zajedno sa R1200GS i R1200GSA doprinijeli rekordnom rezultatu koji je bavarska kompanija ostvarila u godini za nama.

U 2016. se očekuju još bolji rezultati, pogotovo jer će na tržište stići G310R, predstavljen premijerno na jesenjem EICMA sajmu u Milanu.

U svakom slučaju, BMW bilježi konstantan rast prodaje iz godine u godinu i sumnjamo da će se taj trend zaustaviti u ovoj godini.

moto-berza.com

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW