info@autonovosti.com
Brabus 700 Widestar
Automobili

Brabus 700 Widestar je G klasa na steroidima

591pregleda

Brabus već nudi brojne tjuning opcije za novu G-Klasu, a sada je ovaj njemački tjuner pažnju posvetio snažnijem modelu G63. Na Sajmu jahti u Monaku je prikazan Brabus 700 Widestar koji predstavlja kombinaciju povećanja snage i “divljeg” eksterijera.

Brabus 700 Widestar

U srcu SUV-a je Mercedes-AMG 4,0 litarski twin-turbo motor, koji je tjuniran za projekat 700 Widestar. U standardnoj konfiguraciji pomenuti motor isporučuje 577KS i 850 Nm obrtnog momenta, ali, sada razvija 691KS i 950 Nm obrtnog momenta. Brabus 700 Widestar od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 4,3 sekunde prije nego što postigne maksimalnih 240 km/h.

Brabus 700 Widestar

Motor sada zvuči dosta agresivnije, a modove je moguće mijenjati. Među njima je ultra tihi Coming Home mod. Kupci mogu sa izaberu srebrne ili crne hromirane završetke izduvnih cijevi.

Spolja, blatobrani širi 10 cm doprinose širini SUV-a. Široka prednja maska sadrži mnogo tamne mrežaste rešetke, a to se može uočiti i na zadnjem dijelu. Na krovu je spojler s tri otvora, kao i svjetlosna letvica.

Brabus je izabrao set 23-inčnih Platinum Edition Monoblock točkova s kracima u obliku slova Y i s titanijumskom završnom obradom. U unutrašnjosti je kombinacija kože i alkantare, kao i detalji od ugljeničnih vlakana. Iza upravljača su aluminijumske lopatice za kontrolu nad mjenjačem.

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW