info@autonovosti.com
Brabus Mercedes G 500
Uncategorized

Brabus Mercedes G 500

1.23Kpregleda

Novi krug tjuniranja Mercedes G klase Brabus započinje “lakim” tjuningom modela G 500 nove generacije. Sada ima 500 KS a sigurni smo da će jednog dana dogurati do 1000 konja!

Vjerovatno najpoznatiji tjuning Mercedes G klase pravi tjunerska kuća Brabus. Među najjačim terencima na svijetu svakako je Brabus 900. Kao što mu i govori oznaka, iz V12 motora izvučeno je čak 900 konja a napravljeno ih je svega deset komada.

Cijena je bila prava sitnica – 660.000 eura. Osim ogromne snage, maksimalni obrtni moment je veći od mnogih kamiona – sa 1.500 njutn-metara može da pomjeri i most. Do stotke stiže sa svega 3,9 sekundi a maksimalna brzina mu je ograničena na 270 km/h.

Dolaskom potpuno nove G klase, ciklus tjuninga kreće ispočetka. Za prvi tjuning odrađeno je tek lako pojačanje. Fabrički Mercedes G500 ima 422 konjske snage a Brabus ga je pojačao na 500 konja i 710 Nm.

Iako je riječ o početnoj fazi tjuninga, to je više nego dovoljno da od 0 do 100 km/h stiže za sjajnih 5,7 sekundi. Zanimljivo je da je maksimalna brzina ograničena na 210 km/h.

 

magazinauto.com


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW