info@autonovosti.com
AutomobiliNovosti

Bugatti Chiron Sport za kupca iz Katara

224pregleda

Prvi od 500 planiranih primjeraka modela Bugatti Chiron Sport je napustio fabriku u Molsheimu

Bugatti je (crveno-crni) Chiron Sport premijerno predstavio na prošlogodišnjem Sajmu automobila u Ženevi, a skoro godinu dana kasnije prvi produkcijski primjerak ograničene serije je napustio fabriku u Molsheimu i isporučen je (pre)bogatom kupcu iz Katara.

I dok u Bugattiju još uvijek razmišljaju o verziji Super Sport (koja je na kraju priče ponuđena s modelima EB110 i Veyron) za svoje kupce su pripremili olakšani Chiron Sport koji uz aktivnu aerodinamiku, rekalibrisano oslanjanje i modifikovani upravljački sistem nudi još bolju upravljivost u odnosu na standarni Chiron od kojeg je skuplji 347.000 eura.

 

S inicijalima kupca na pragovima (ABF – Abdulla Bin Fahad) Chiron Sport na kome dominira plava boja i dalje pokreće centralno smješteni 8-litarski 16-cilindarski W motor koji uz asistenciju četiri turbo punjača razvija 1.500 konjskih snaga i 1.600 Nm najvećeg obrtnog momenta. Za prenos snage na obije osovine je zadužen superbrzi 7-stepeni automatski mjenjač s dva kvačila.

Za Bugattijev automobil koji od 0 do 100 km/h stiže ispod 2,5 sekundi i razvija elektronski ograničenih 420 km/h mora da se izdvoji 2,65 miliona eura.

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW