info@autonovosti.com
Video

Klasični Bugatti modeli iz štale (VIDEO)

278pregleda

Belgijski vajar August Thomassen je decenijama u štali čuvao tri klasična Bugattija ukupne vrijednosti veće od milion eura

Loša finansijska situacija danas 95-godišnjegvajara ga je natjerala na ono čemu se gotovo cijeli život opirao – prodaju svoja tri metalna ljubimca. Ipak, August Thomassen nikad nije ni bio bogat kolekcionar automobila.

Tri Bugattija koje posjeduje je kupio krajem 50-ih i početkom 60-ih godina, kada su cijene takvih modela dotakle dno. Kako je njegova ćerka izjavila za holandski De Telegraaf, bio je fasciniran dizajnom i inženjerskim rješenjima primijenjenim na tadašnjim modelima francuskog proizvođača.

Bugatti Type 49 Berline iz 1932. godine i Bugatti Type 57 Cabriolet iz 1937. su godinama bili u saobraćaju i koristili su se gotovo svakodnevno. Treći automobil, Bugatti Type 40 iz 1929. godine, bio je oštećen u saobraćajnoj nesreći, ali Thomassen nikad nije završio projekat popravke karoserije u vlastitoj režiji.

Sva tri automobila će biti ponuđena na aukciji u sklopu događaja Artcurial’s Rétromobile 2019, koji se održava u Parizu, a stručnjaci predviđaju da će ukupna cifra premašiti milion eura.


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW