info@autonovosti.com
Automobili

Carlex Design Mercedes-Maybach S

Malo je automobila luksuznijih od Maybacha, ali zato ima onih kojima nikad nije dosta ekskluzivnosti. Njih će "odrati" poznati tjuner ovom zlatnom verzijom.

1.04Kpregleda

Maybach je uspio da opstane, ali isključivo kao luksuzna varijanta S klase sa 6.0 V12 motorom od 630 KS i 1.000 Nm. Naravno, izrada je prvoklasna, a komfor u vožnji na nivou mlaznjaka. Tako i ide, pa dvije i po tone teška limuzina do stotke može za pet sekundi, a mogla bi i do 300 km/h.

A kada je individualizacija u pitanju, Mercedes će biti spreman da ponudi sve, gotovo kao i Rolls Royce. Ako ipak treba više, tu je Carlex Design, a on će kabinu izvesti u kombinaciji bijele kože, ružinog drveta i zlata. Da, govorimo o pravom zlatu, pa je i ime verzije logično – Aurum Edition. Cijena je naravno na upit.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW