info@autonovosti.com
Automobili

ATS RR Turbo – Prvi trkački automobil iz motorsport divizije italijanskog proizvođača

Pristupačan trkački automobil? ATS Corsa je kreirao RR Turbo

ats rr turbo
737pregleda

ATS (Automobili Turismo e Sport) je promovisao svoje motorsport odeljenje pod nazivom ATS CORSA, zaduženo za trkačke automobile, kao i njihov prvi automobil, RR Turbo

ats rr turbo

RR Turbo je razvijen i dizajniran tako da ispunjava sve FIA standarde koji se tiču trkačkih automobila za razna takmičenja. Početna cijena za RR Turbo kreće od 110.000 eura.

ats rr turbo

ATS Corsa je u potpunosti bio zadužen za dizajn i razvoj ovog automobila. Šasija je izrađena od hromium-molibdena, motor je centralno postavljen a preko svega toga je ultra laka školjka, koja je dizajnirana tako da daje što bolji downforce, sa raznim aero elementima.

ats rr turbo

Što se tiče motora, on je Hondin, zapremine 2 litra, sa 4 cilindra i razvija 600 konja. Uparen je sa sekvencijalnim mjenjačem sa 6 stepeni prenosa. Automobil je težak oko 780 kilograma, što garantuje dobre performanse.

ats rr turbo

Uprkos relativno niskoj cijeni za ovakav tip automobila, tu su i premium djelovi i opcije, kao na primjer: električno podesivi amortizeri i oslanjanje, karbon keramičke kočnice, Mišelin gume…

ats rr turbo

Prve isporuke za RR Turbo kreću na proljeće 2020. godine.

Za sve one koji nisu “trkački” orjentisani, tu je ATS GT superautomobil, koji mogu voziti po putu, a razvija 700 konja.

 

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW