info@autonovosti.com
Četvrta generacija modela Audi S8
Automobili

Četvrta generacija modela Audi S8

329pregleda

Dvije godine nakon predstavljanja nove generacije modela A8 u Ingolstadtu su pripremili i njegovo najsnažnije izdanje s kojim četvrti put stiže legendarna oznaka S8.

Četvrta generacija modela Audi S8

Audijev najnoviji odgovor na BMW 750i i Mercedes-AMG S63 ovaj put pokreće 4-litarski biturbo V8 motor koji raspolaže s 570 konjskih snaga i 800 Nm najvećeg obrtnog momenta. Za prenos snage na obije osovine (quattro) brine 8-stepeni automatski mjenjač.

Četvrta generacija modela Audi S8

Za upravljivosti naglašeno velikog i prilično teškog automobila (kojom se mora opravdati oznaka S8) pored integralnog pogona, adaptivnog oslanjanja i upravljanja preko obije osovine, dodatni doprinos daje i adekvatno podešen diferencijal.

Četvrta generacija modela Audi S8

Za kočenje bez zadrške brinu vrhunske kočnice s prečnikom prednjih diskova koji iznosi 420 milimetara.

Četvrta generacija modela Audi S8

Cijena Audijeve perjanice koja je, pored posebnih točkova i adekvatnih oznaka, spolja prepoznatljiva i po četvorostrukim hromiranim završecima izduvnog sistema još uvek nije poznata.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW