info@autonovosti.com
Aktuelnosti

Aston Martin Lagonda Vision Concept i Rapide E izloženi u londonskom salonu

1.19Kpregleda

Aston Martin je u svom salonu u Londonu izložio dva automobila koja predstavljaju  električnu budućnost ovog proizvođača

Elektrifikacije je budućnost. Tako i Aston Martin ide u korak sa trendovima u automobilskoj industriji. Naime, u svom salonu u centralnom Londonu, Aston Martin je izložio dva modela, Lagonda Vision Concept kao i prvi produkcijski potpuno električni automobil, Rapide E.

Rapide E je dokaz posvećenosti Aston Martina svom planuZa drugi vijek“. Imati električni pogon više nije samo vizija za našu kompaniju, to je stvarnost. “rekao je John Caress, direktor zadužen za Rapide E u Aston Martin Lagonda. „ Mi proizvodimo potpuno električna vozila koja će biti dio naše buduće strategije koja će kulminirati kada prvo vozilo Lagonda stigne na tržište.”

Rapide E ćemo imati priliku da vidimo i na predstojećem Goodwood Festival of Speed događaju. Rapide E ima dva elektromotora, pogon na zadnjim točkovima i ukupnu snagu od 602 konja, što će biti dovoljno da ubrzanje od 0-100 km/h bude ispod 4 sekunde, sa maksimalnom brzinom limitiranom na 250 km/h.

Proizvodnja modela Rapide E će se odvijati u novootvorenoj fabrici u St. Athanu u Velsu, gdje će se takođe proizvoditi i prvi Aston Martin SUV model DBX.

Prema dostupnim podacima, autonomija automobila će iznositi 200 milja (oko 320 km). Baterija će od 0-80 % moći da se dopuni za ispod 35 minuta na 800V 100kW stanici za punjenje.

Rapide E će biti proizveden u samo 155 primjeraka.

Koncept Lagonda Vision predstavlja ono što možemo očekivati od brenda Lagonda. Ime je obnovljeno od strane Aston Martina prije nekoliko godina kao ultra ekskluzivna, potpuno električna luksuzna marka. Koncept je u suštini SUV, sličan novom proizvodnom modelu brenda.

“Kada smo ponovo pokrenuli Lagondu, postavili smo sebi ambiciozan cilj da budemo prvi luksuzni električni brend na svijetu. Brend Lagonda se nalazi u jedinstvenom segmentu na tržištu, “izjavio je Marek Reichman, glavni kreativni direktor Aston Martin Lagonda.

 

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW