info@autonovosti.com
Aktuelnosti

De Tomaso se vraća na automobilsku scenu i predstaviće novi automobil na Goodwoodu

de tomaso comeback
865pregleda

De Tomaso se vraća na automobilsku scenu zahvaljujući ljudima iz Apollo Automobila, odnosno Ideal Team Ventures (ITV)

ITV je kupio prava za De Tomaso još 2014. godine, ali zvanično oživljavanje ove marke će se održati na ovogodišnjem Goodvood festivalu brzine 4. jula, baš na vrijeme, za 60-tu godišnjicu kompanije De Tomaso.

De Tomaso će povratak obilježiti novim automobilom, pod kodnim nazivom Projekat P. De Tomaso nije otkrio nikakve detalje o tome, samo su naglasili da će biti razvijen zajedno sa svjetski poznatim tehničkim partnerima i istim timom iza Apolla.

2014. godine, za nekih milion eura, ITV je otkupio prava za De Tomaso i od tada su počeli sa radom na oživljavanju ove marke, kao i sa radom na novom automobilu. ITV je takođe “spasio” Gumpert, pretvarajući ga u Apollo Automobili, koji su nam predstavili impresivan novi model pod nazivom Intensa Emozione.

De Tomaso je osnovan 1959. godine od strane Argentinca Alehandra De Tomasa. Najpoznatiji automobil kompanije je bio De Tomaso Pantera, nastao iz partnerstva sa Fordom. De Tomaso Pantera je u početku kombinovao italijanski egzotični izgled sa Fordovim 5,8-litarskim V8, koji je razvijao 330 konja i 466 Nm obrtnog momenta.

 

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW