info@autonovosti.com
dodge challenger
Novosti

Dodge Challenger ima odlične prodajne rezultate

121pregleda

Godine nisu bitne kada je u pitanju kvalitet, najbolji primjer za to u auto-industriji je Dodge Challenger

Iako je predstavljen prije čak 11 godina, Challenger i dalje bilježi odlične prodajne rezultate. Štaviše, u prvom kvartalu ove godine prodato je više Challengera (13.431) nego Chevrolet Camara (12.083).

Prednost nije velika, ali sama činjenica da Dodge proda više jedinica svog 11 godina starijeg modela od konkurentnog, je jasna poruka. Naravno, bez konkurencije u ovoj trci i dalje je Ford Mustang, sa 16.917 prodatih “ponija” u prva četiri mjeseca 2019.

Međutim, dok Challenger poslednje četiri godine održava konstantnu prodaju oko 65.000 jedinica godišnje, Camaro i Mustang bilježe konstantan pad u tom periodu. Na to je umnogome uticalo izbacivanje varijanti visokih performansi – Demon, Hellcat i Redeye, a osim toga Challenger je jedini od pomenuta tri tradicionalna predstavnika “američkih mišića” koji nudi pogon na sva četiri točka, što je značajno za tržišta zemalja sa nepovoljnijim klimatskim uslovima.

 

b92.net

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW