info@autonovosti.com
Zanimljivosti

Farba košta koliko i Porsche 911 Carrera

653pregleda

Specijalna boja koju Porsche nudi kao opciju za model 911 Turbo S, koštaće vlasnika automobila nevjerovatnih 82.645 evra, što je u rangu cijene standardnog Porschea 911 Carrera.

Kupci supersportskih automobila često biraju nestandardnu boju za svoje vozilo, a fabrike im izlaze u susret ponudom brojnih specijalnih nijasni skupocjenih boja.  Na taj način, vlasnici će zadovoljiti potrebu da se njihov četvorotočkaš razlikuje od drugih primjeraka istog modela, a proizvođač automobila će dodatno prihodovati.

Kada je riječ o premijum sportskim modelima, cijene ove opcije ponekad dostižu i petocifrene sume u evrima. Međutim, specijalna vrsta farbe, u Phyton Green nijansi zelene, koju Porsche nudi budućim vlasnicima modela 911 Turbo S, daleko prevazilazi sve druge po cijeni.

Oni koji se odluče da kupe ovaj automobil (koji inače košta oko 200.000 eura) u ekskluzivnoj boji karoserije, moraće da izbroje dodatnih 82.645 eura, što predstavlja doplatu od 40% u odnosu na regularnu cijenu vozila.

Inače, Porsche 911 Turbo S spada u sam vrh ponude njemačkog proizvođača. Opremljen je šestocilindarskim 3.8 litarskim twin-turbo motorom koji isporučuje 580 ks (427 kW) i 750 Nm.

Maksimalna brzina automobila je 330 km/h, a od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 2,9 s.

 

b92.net

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW