info@autonovosti.com
Ferrari 488 Pista Spider
Uncategorized

Ferrari 488 Pista Spider

1.35Kpregleda

U avgustu je Ferrari predstavio model 488 Pista Spider, svoj 50. kabriolet koji se sada pojavio i na sajmu automobila u Parizu gde su objavljeni detalji o automobilu, odnosno poboljšanja u odnosu na odlazeći 488 Spider.

Još od avgusta znamo da Ferrari 488 Pista Spider pokreće 3,9 litarski V8 twin-turbo motor koji isporučuje 720KS i 770 Nm obrtnog momenta, što mu omogućava da od 0 do 100 km/h ubrza za 2,85 sekundi i da postigne maksimalnu brzinu od 340 km/h. Motor je uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem koji je brži za 30 milisekundi.

Na felnama su nove Michelin Sport Cup 2 gume. U odnosu na odlazeći model napravljene su suptilne promjene, od ojačanja komponenti motora pa do poboljšanja aerodinamike za 20 posto u odnosu na 488 Spider.

Ferrari 488 Pista Spider

Ferrari se oslonio na nove tehnologije i strategije iz modela 488 Challenge i 488 GTE u nadi da će Pista Spider biti brži od modela koji zamjenjuje. Između ostalog su ugrađeni veći interkuleri. Motor je takođe poboljšan, dobio je nove ventile, ojačane klipove i glave cilindara, stanjene su obloge cilindara, a cijeli motor je lakši za 18 kilograma, ali to ne nadoknađuje dodatnih 91 kg težine zbog sklopivog krova. Lakša radilica, poklopac motora i branici od ugljeničnih vlakana i druge promjene doprinose smanjenju težine. Opciono su dostupni 20-inčne felne od ugljeničnih vlakana.

Ferrari 488 Pista Spider

Ferrari 488 Pista Spider izgleda kao Pista Coupe bez krova, ali se ispod maske kriju brojne promjene eksterijera i poboljšanja performansi.

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW