info@autonovosti.com
Nautika

FERRETTI 550

1.81Kpregleda

Najmanji i najnoviji brod, možda bi pretenciozno bilo reći i najznačajniji, svakako predstavlja bitan pomak čuvenog italijanskog brodograditelja kojem su jahte s gornjim mostom zaštitni znak.

pv66

Na ovogodišnjem sajmu u Cannesu talijanski Ferretti je predstavio svoj novi model 550, trenutno najmanje plovilo kuće. Riječ je o dugo iščekivanoj jahti s gornjim mostom koja je uvod u ponovno definisanje inače najprepoznatljivije linije Ferretti modela – jahti s gornjim mostom. Novi Ferretti 550 predstavlja potpuno novi dizajnerski pristup brodogradilišta i donosi dašak svježine u dimenzijama u kojima se malo što ima za izmisliti.

pv32

Ono što se od prve da primijetiti jeste sportski izgled plovila. Sa malo manje kvadrata na i dalje prostranom gornjem mostu, Ferretti je postigao sasvim novi vizualni utisak, tako da se njegova silueta približila open jahtama. Oblik bočnih prozora i njihov sklad dodatno naglašavaju uzdužnu eleganciju plovila. S druge strane, to je najmanja jahta na tržištu koja nudi i pramčani ‘kokpit’, odnosno prostrano sjedište i sunčalište između kojih se nalazi prostrani prolaz.

pv6

Ono što je zanimljivo je da su kupci prepoznali vrijednost novog Ferretti modela, te su četiri prodata prije prvog nastupa na sajmu, na kojem je na njemu vladala neviđena gužva, a Ferretti je zbog tog modela prilagodio proizvodnu liniju za mogućnost brže izrade, zahvaljujući drugačijoj organizaciji unutar fabrike.

pv15

U krmi se nalazi veliki prostor koji može biti i skiperska kabina, a iznad nje je prostrani kokpit sa posebno lijepim razmakom sjedišta do salona. Krmena platforma je klizna (novi Ferretti standard) i lako se spušta u more, kao na modelima 650 i 700.

pv41

Opremljena je  sa dva Cummins QSM motorima od 715 konjskih snaga, na 2.500 obrtaja plovilo postiže maksimalnih 30 čvorova brzine uz predviđenu brzinu krstarenja od 26 čvorova. Uz cijenu nešto manju od 1,2 miliona eura. Pa ako imate viška para ne propustite ovu jedinstvenu priliku da se ponovite pred ljeto.

TEHNIČKI DETALjI
Dužina preko svega: 16,82 m
Širina: 4,82 m
Gaz: 1,51 m
Rezervoar za gorivo: 2.500 l
Rezervoar za vodu: 680 l
Masa praznog plovila: 24,86 t
Motori: 2 x Cummins QSM11 Power 715 ks
Snaga: 526 kW
Težina motora: 1.780 kg
Najveća brzina: 30 čv.
Brzina krstarenja: 26,5 čv.
Autonomija: 300 nm
Projektant i dizajner: Studio Zuccon International Project & Ferretti Group’s Engineering Department
Brodogradilište: Ferretti Yachts (Italija)

 

smagazin.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW