info@autonovosti.com
AktuelnostiAutomobili

DS 3 facelift i zvanično

445pregleda

Nakon obnovljenog DS 5 i redizajniranog DS 4, francuska PSA grupacija je pripremila i restilizaciju najmanjeg modela iz DS ponude – dakle DS 3. Podsjećanja radi, DS 3 (predstavljen krajem 2009. godine) je bio prvi član uspješne porodice DS modela koja je kasnije proširena novim članovima (u Evropi još DS 5 i DS 4).

ds3 7777

Francuzi su ponudu modela DS 3 proteklih godina proširivali novim motorima i verzijama, uključujući i DS 3 Cabriom. Ne treba zaboraviti na brojne specijalne i ograničene serije, a posebnu pažnju je privukla sportska DS 3 Racing varijanta (sa 1.6L turbo motorom sa 207 konja) koja je takođe ponuđena i u Cabrio izdanju.

ds3 77

Takođe, 2014. godine je odrađen i manji facelift koji je pored blago dotjeranog izgleda donio i Citroen Active City Brake sistem, dok su se u paleti motora našla tri noviteta (dizelaši BlueHDI 120 i BlueHDi 100, kao i benzinac e-VTi 82 ETG).

ds3 777

Kako bilo, Francuzi su sada pripremili još jedan redizajn za DS 3, a takav automobil je danas predstavljen u Parizu (šira javnost će moći da ga upozna već početkom marta na sajmu automobila u Ženevi).

ds3 7

Sudeći po ovim prvim fabričkim slikama, najveće vizuelne promjene se tiču prednjeg dijela sa drugačijom maskom i hromiranim okvirom, kao i novim branikom. Uz nove boje i kvalitetnije materijale u enterijeru, unaprijeđeni infotainment sistem, Apple Carplay i Android Auto kompatibilnost, treba očekivati i širu ponudu elemenata za personalizaciju.

ds3 77777

U gami motora je i trocilindrični 1.2 Puretech benzinski motor sa 130KS, a treba pomenuti i Drive Efficiency verzije kod modela opremljenih 1.2 PureTech 82 i BlueHDi 100 agregata. U ponudi je i sportski DS 3 Performance koji zamjenjuje DS3 Racing.

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW