info@autonovosti.com
WRC

84. Reli Monte Karlo – Tim Volkswagena jedini favorit ?

758pregleda

Tradicionalnim probnim ispitom SHAKEDOWN, u srijedu, 20. januara počinju dešavanja na čuvenom RELIJU MONTE KARLO, koji ove godine bilježi 84. predstavljanje.

Sve će se dešavati u prestonici MONAKA i obližnjim planinskim putevima koji će kao i uvijek biti zagonetka za sve učesnike, zbog skoro uvek promjenljivih vremenskih prilika. Na ovom reliju, gdje pravilan izbor guma dovodi do pobjede, učestvuju najveći majstori reli sporta.

Favoriti su posade FOLKSVAGENA i vozači OŽIE, LATVALA i MIKELSEN, koji su i minule godine osvojili podijum na ovom RULET RELIJU. Pokušaće da im pariraju HJUNDAI , M SPORT TIM kao i TIM ABU DABI, odnosno, NOJVIL i SORDO, OSTBERG i KAMILI sa „ford fiestama“ i KRIS MIK i LEFEBVRE sa „sitroenima DS3″. Na 84.RELIJU MONTE KARLO učestvuje još puno dobrih vozača, kao recimo TANAK, KUBICA, BUFIE, PADON … i drugi.

Takmičare očekuje 16 brdsko brzinskih ispita na asfaltu, sasvim izvjesno dijelom prekrivenim snijegom i ledom. Start je zakazan u četvrtak uveče a potom slijede specijalni ispiti u petak, subotu i nedelju.

 

mojsvetbrzine.com

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW