info@autonovosti.com
Ford Falcon XB Coupe
AutomobiliZanimljivosti

Ford Falcon XB Coupe restomod

645pregleda

Iz Sjedinjenih Američkih Država je stiglo mnogo legendarnih “mišićavih” automobila, ali i Australija je dala neke od opasnih mašina koje su mogle parirati američkim. Jedna takva je i Ford Falcon XB.

Falcon XB se proizvodio između 1973. i 1976. godine i prodavao se uporedo sa mnogo luksuznijim rođakom, Fairmontom. Ono što je karakterisalo Falcon XB je brutalan izgled koji je bio poseban i koji je davao jak karakter ovom automobilu.

Abimec Design je očigledno mislio da ovaj legendarni automobil može izgledati još brutalnije pa se pozabavio njegovim sređivanjem, ili u ovom konkretnom slučaju uradio je RESTOMOD. Ono što je uspio je da ovaj Falcon XB učini radikalno drugačijim..

Ford Falcon XB Coupe

Automobil je spušten, stavljeni su novi točkovi, ofarban je u tamno zelenu boju koja mu daje prepoznatljivost i svakako da ga ističe. I da. Ovo je samo kompjuterski render ali svakako da izgleda originalno i dobro odrađeno.

Ford Falcon XB Coupe

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW