info@autonovosti.com
Porsche 910/8 Bergspyder
AutomobiliZanimljivosti

Porsche 910/8 Bergspyder -Konzerviran nakon svoje poslednje trke 1967.

73pregleda

Klasični automobili nisu samo roba, investicije ili igračke – ponekad su istorija

Porsche 910/8 Bergspyder

Među proizvođačima automobila, možda Porsche zna da je to najbolje, a njihov novi pristup istorijski važnim automobilima potvrđuje tu logiku: očuvanje nad restauracijom. Među tim  primjerima  je Porsche 910/8 Bergspider iz 1967. godine. Nakon poslednje trke te iste godine, ovaj trkački automobil je bio natovaren na prikolicu, konzerviran i smješten u Porsche muzeju.

Porsche 910/8 Bergspyder

Od tada, nikada nije upaljen. Samo je nekoliko puta pomjeran sa mjesta na mjesto.. Kao i svako drugo umjetničko djelo, Porsche vjeruje da neka vozila zaslužuju da budu konzervirana i čuvana. Namjera nije bila da se ovaj automobil više ne vozi, nego da se nikada više ne upali.

Porsche 910/8 Bergspyder

Stručnjaci konkretno ne rade ništa kako ne bi narušili originalno stanje automobila, već samo brinu o popravljanju određenih sitnica, kao što su ljuštenje boje ili očuvanju Porscheovog bedža na prednjem dijelu automobila koji se može odlijepiti vremenom. Motor je očišćen bukvalno centimetar po centimetar i premazan voskom koji se koristi za oružje, kako bi se maksimalno sačuvao.


Stavovi po pitanju klasičnih automobila i šta da se radi sa njima značajno su se promijenili u proteklih 10 godina“, kaže Achim Stejskal, direktor Porsche muzeja. “Fokus više nije samo na njihovo vraćanje u prvobitno fabričko stanje.

Porsche 910/8 Bergspyder

Porsche je odlučio da izvuče ovaj automobil iz svog skrivenog trezora. Prvi put će biti izložen u Porsche muzeju. Gundula Tutt je zadužena za ovaj automobil i osigurava da on ostane u originalnom stanju. Nakon završene trke 1967. godine, ulje, kočiona tečnost i gorivo su uklonjeni iz svih sistema i automobil je konzerviran i uskladišten.

Porsche 910/8 Bergspyder

Tutt koristi svoje znanje i iskustvo, kao i nauku, kako bi pronašla najbolji način da se ovo umjetničko djelo sačuva od zuba vremena. To uključuje nedeljno “čišćenje” vazduhom određenog procenta vlažnosti u kombinaciji sa posebnom mekanom četkom. Nakon toga nanosi se zaštitni sloj voska koji ima ulogu da očuva automobil u stanju u kakvom je sada koliko je to najduže moguće. Tutt ne odbacuje mogućnost da će neko od čelnika Porsche-a u budućnosti naložiti restauraciju ovog automobila, ali za sada njen posao ostaje da ga zadrži u originalnom stanju, kao kada je nakon svoje poslednje trke 1967. godine konzerviran.

Porsche 910/8 Bergspyder

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.