info@autonovosti.com
Ford GT Mk II
Automobili

Ford GT Mk II

707pregleda

Ford i njegov trkački partner Multimatic su iskoristili ovogodišnji Festival brzine u Goodwoodu da prikažu novu verziju sportskog modela GT, i to Ford GT Mk II.

Ford GT Mk II je isključivo trkački automobil koji će biti napravljen u ograničenoj seriji od samo 45 primjeraka, po cijeni od 1,2 miliona dolara.

Automobil je pretrpio značajne modifikacije na eksterijeru, uključujući tu i veći prednji spliter, dotjerane blatobrane, veliki otvor za vazduh na krovu, novi zadnji difuzor i upadljivi zadnji spojler.

Takođe, težina je smanjena za 90 kg, a tu su i Michelin Pilot Sport GT gume, DSSV amortizeri i karbon-keramičke kočnice.

Za pogon se brine 3,5 litarski twin-turbo V6 motor sa više od 700KS.


Pogledajte i VIDEO:

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW