info@autonovosti.com
Lister LFT-C
Automobili

Lister LFT-C

370pregleda

Britanska firma Lister Cars je prvo prošle godine ponudila model LFT-666 (u stvari ekstremno tjuniranu verziju Jaguara F-Type Coupe), dok je sada stigla i njegova Cabrio verzija LFT-C.

I Lister LFT-C pokreće 5,0 litarski V8 motor sa kompresorom koji razvija 666KS i 975 Nm obrtnog momenta, pri čemu ubrzanje od 0 do 100 km/h traje nešto više od tri sekunde dok je najveća brzina 330 km/h.

Ovaj automobil se u odnosu na originalni F-Type razlikuje i po agresivnijem eksterijeru (novi prednji spojler, maska, proširenja blatobrana, zadnji difuzor), novim točkovima, jačim kočnicama, modifikovanom oslanjanju, novom sportskom izduvnom sistemu, kao i luksuznijem enterijeru sa sjedištima presvučenim Nappa kožom.

Lister Cars navodi da će LFT-C biti ponuđen u ograničenoj seriji od samo 10 komada, po cijeni od 139.000 funti po primjerku.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW