info@autonovosti.com
Frangivento Asfane DieciDieci
Automobili

Frangivento Asfane DieciDieci

342pregleda

Italijanski FV Frangivento je prošle nedelje najavio da će uskoro predstaviti novi superautomobil Asfane DieciDieci, što se sada i desilo

Njegova premijera je održana u Nacionalnom automobilskom muzeju u Torinu, uz najavu da ovaj automobil “otvara novo poglavlje u istoriji FV Frangiventa”. Asfane DieciDieci ima hibridni pogonski sistem sa kombinacijom centralno smještenog 5,4 litarskog V10 benzinca i dva elektromotora smještena naprijed.

Kombinovana snaga iznosi 1010KS, pri čemu treba napomenuti da benzinac pokreće zadnje a elektromotori prednje točkove. To znači da Asfane DieciDieci ima pogon na sva četiri točka i više snage od najnovijeg Ferrarija SF90 Stradale.

Takođe, poznato je i da je karoserija od ugljeničnih vlakana i aluminijuma (težina vozila iznosi 1550 kg). Ovaj 461 cm dugački automobil će koštati oko milion eura, a narednih godina će biti napravljen ograničeni broj primjeraka.

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW