info@autonovosti.com
G V12 900 by BRABUS
Automobili

G V12 900 by BRABUS

998pregleda

G V12 900 je nova Brabus kreacija predstavljena na sajmu automobila u Frankfurtu

Specijalista za Mercedesove modele je “obradio” G klasu i dao joj prepoznatljivi Brabus izgled. U paketu su widebody kit koji sadrži proširene blatobrane, modifikovane branike i pragove, zadnji spojler, kao i haubu sa prepoznatljivom grbom od ugljeničnih vlakana koja služi kao usisnik za vazduh. Tu su i dvobojni točkovi od 24 inča sa gumama 355/25.

Enterijer je u potpunosti izmijenjen što se tiče materijala. Kombinacija dvobojne kože, alkantare od patosa do krovišta. Sjedišta sa perforiranom kožom, elementi od karbona su svakako ono što će zadovoljiti bogate kupce.

Najznačajnije je to da je i ovdje Brabus radio na pojačanju V12 twin-turbo motora. Snaga je podignuta na 900 konja sa obrtnim momentom od 1500 Nm. Sve ovo daje ubrzanje od 0-100 km/h za 3,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 280 km/h.

G V12 900 ima cijenu od 605.055 eura i ograničen je samo na 10 primjeraka.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW