info@autonovosti.com
Genesis Essentia
AutomobiliNovosti

Genesis Essentia bi trebalo da uđe u ograničenu proizvodnju

1.05Kpregleda

Prelijepi Genesis Essentia koncept zadivio je sve ljubitelje automobila nastupom na njujorškom sajmu automobila ove godine, a direktor kompanije Genesis Motor, Ervin Rafael, potvrdio je da će ova mašina usokro ući u proizvodnju.

Genesis Essentia

Za sada nema ni jedne riječi o tome koliko će jedinica kompanija kreirati, ali jedna publikacija tvrdi da će koncept postati najskuplji Genesis proizvodni model ikada. Ovo i nije toliko strašna stavka, ali ipak, poslednja generacija G90 startuje sa lijepih 58.743 eura, dok najbolji iz opsega G90 5.0 Ultimate sa pogonom na svim točkovima stratuje sa 63.900 €, sa svim troškovima uključenim.

Genesis Essentia

Malo toga više je poznato o ovom automobilu, ali je globalni šef prodaje brenda Genesis prethodno izjavio da će sve što je koncept posjedovao sa tehničke strane biti prenešeno u proizvodni model koji će stići početkom sledeće decenije. Međutim, model neće biti potpuna kopija kopcepta, kao što je direktor kompanije Hyundai Motor Group, Piter Srejer sugerisao, ali će njegova predivna vrata svakako ostati.

Genesis Essentia

Genesis Essentia

Takođe, ostaje potpuno nejasno da li će Essentia postati sportski kupe koji kompanija originalno obećava ili će biti nešto potpuno drugačije. Prvo djeluje daleko logičnije, ali Rafael nije želio da potvrdi takve sugestije kada je upitan o ovome.

Genesis Essentia

Dok Genesis nije spreman da govori o specifikacijama ovog automobila u proizvodnoj varijanti, mi možemo napomenuti da koncept posjeduje karbonsku karoseriju i transparentnu haubu. Automobil takođe dolazi sa stilskim enterijerom, kožnim presvlakama, digitalnom instrument tablom i velikim displejom duž cijele širine putničke kabine. Ostali unikatni detalji uključuju 3D karbonske finiše i sjajne aluminijumske akcente.

Genesis Essentia

Genesis Essentia

Detaljnije specifikacije nisu objavljene, ali je Genesis prethodno izjavio da pogonski električni sklop novog koncepta može da ubrza do stotke iz mjesta u vremenskom roku od oko tri sekunde.

 

autoexclusive.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW