info@autonovosti.com
Golf GTI
AutomobiliNovosti

Golf GTI verzija Clubsport za proslavu 40. rođendana

554pregleda

Povodom proslave 40-godišnjice predstavljanja prvog Golfa GTI, koji u aktuelnim verzijama na bazi ‘sedmice’, promovisanim u martu 2013., razvija 220 KS (GTI Performance 230 KS), iz Wolfsburga je stigla fabrički tunirana verzija GTI Clubsport. Sportskim doradama usisnog i izduvnog sistema te povišenjem pristiska prednabijanja najveći je obrtni moment sa 350 povišen na 380 Nm pri 1500 do 4400 min, a snaga na 265 KS.

Golf GTI

Dodatnom funkcijom ‘overboost’ snaga, u intervalu od 10 sekundi, raste na 290 KS (potom se isključuje, kako ne bi došlo do toplotnog i mehaničkog preopterećenja). Automatski mjenjač DSG6, s dvostrukom spojkom i šest stepena prenosa, opremljen je sistemom Launch-Control, koji omogućava oslobađanje najveće snage trenutak prije starta, što ubrzanje do stotke skraćuje na 5,9 sekundi.

Golf GTI

Snažnijem je motoru prilagođeno podvozje, a i oprema je dodatno sportski ušminkana. Serija je ograničena, a zasad se ne zna ni termin početka prodaje, niti cijena.

Golf GTI

autoportal.hr
Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW