info@autonovosti.com
Hyundai
AutomobiliNovosti

Hyundai Genesis G90 / EQ900

635pregleda

Hyundai je i zvanično predstavio prvi model njihovog novog globalnog luksuznog brenda Genesis. Kupci su izuzetno pozitivno reagovali na najave iz kompanije pa je Hyundai za do sada već dobio oko 10.000 narudžbina za ovaj automobil (treba napomenuti da će se na tržištu Južne Koreje ovaj model prodavati kao Genesis EQ900).

Hyundai

U Hyundaiju su naravno zadovoljni ovakvim interesovanjem kupaca za automobil i smatraju ovo velikim uspjehom, budući da se ovdje radi o luskuznoj limuzini sa bogato opremljenim enterijerom (koža, drvo, el. podesivo sjedište vozača u 22 pravca, Lexicon sound sistem, 12.3-inčni infotainment ekran, wireless punjenje, trozonski “smart” klima uređaj, entertainment sistem za putnike pozadi sa 9.2-inčnim tabletima…).

Hyundai

Ipak, treba sačekati i vidjeti kako će G90 proći izvan Južne Koreje, pri čemu se najavljuje da će globalna prodaja startovati u drugoj polovini 2016. godine.

G90 / EQ900 je inače naslednik Hyundaija Equus, pri čemu je kao inspiracaija za dizajn poslužio Hyundaijev Vision G concept.

Hyundai

Što se dimenzija tiče, G90 je dugačak 5205 mm, širok 1915 mm, visok 1495 mm, međuosovinsko rastojanje je 3160 mm, zapremina prtljažnika iznosi 484 litra, dok su točkovi od 18 i 19 inča. U zavisnosti od verzije, težina vozila se kreće od 2420 do 2595 kg.

U gami motora će na korejskom tržištu biti 3,8 litarski GDI, zatim novi 3,3 litarski T-GDI, kao i 5,0 litarski V8 GDI.

Hyundai

Najslabiji u ponudi je 3,8 litarski motor koji raspolaže sa 170 kW/228KS i 397 Nm (ubrzanje do 100 km/h ovdje traje 6,9 sekundi), novi 3,3 litarski turbo ima 200 kW/268KS i 510 Nm (do 100 km/h stiže za 6,2 sekunde), dok je najjači 5,0 litarski V8 sa 229 kW/308KS i 520 Nm (do 100 km/h ubrzava za 5,7 sekundi).

Motori su upareni sa osmostepenim automatikom, pogon je na zadnje točkove, a biće dostupan i opcioni H-TRAC pogon na sva četiri točka.

Hyundai

U opremi će se naći i sistemi Smart High Beam Assist, Autonomous Emergency Braking, Pedestrian Detection, Active Blind Spot Detection, Driver Attention Alert, zadnja kamera i Around View Monitor od 360 stepeni, pa opcioni Adaptive Control Suspension system…

Brend Genesis će u svojoj ponudi imati više modela, koje će karakterisati najviši standardni koji se tiču performansi, dizajna i inovacija, pri čemu će vozila dobiti alfanumeričke oznake, i to G90, G80, G70 i tako dalje, u zavisnosti od segmenta.

Treba napomenuti da će od sredine 2016. godine odgovornost za dizajn Genesis brenda preuzeti Luc Donckerwolke koji je ranije radio za Volkswagen Groupu.

Hyundai

Takođe, prvi čovek u Hyundai Motor America Dave Zuchowski je nedavno potvrdio da će brend Genesis kupcima kasnije ponuditi i model koji će konkurisati njemačkim premium sedanima Audi A4, BMW Serije 3 i Mercedes C klase.

Zuchowski je najavio da Genesisov “entry-level sedan dolazi”, kao i da će biti sličnih dimenzija kao i Serija 3. Takođe, ovaj model bi kasnije mogao da se pojavi u više karoserijskih oblika, uključujući tu i crossover.

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW