info@autonovosti.com
AktuelnostiNovosti

Hyundai najpouzdanija automobilska marka u Velikoj Britaniji

1.2Kpregleda

Opsežno godišnje istraživanje u kome učestvuju vlasnici automobila u Velikoj Britaniji pokazalo je da je Hyundai najpouzdanija marka automobila u toj državi.

Istraživanje o pouzdanosti automobila britanskog J.D. Powera se bazira na odgovorima 13.536 vlasnika novih vozila registrovanih od februara 2015. do februara 2017, a veliki uzorak u anketi garantuje relevantne rezultate koji su uticajni u automobilskoj industriji.

U studiji se istražuje koje probleme su imali vlasnici vozila tokom proteklih 12 mjeseci, odnosno od 12 do 36 mjeseci vlasništva vozila. A podaci pokazuju da su vlasnici automobila Hyundai imali najmanje problema na 100 vozila.

Ukupna pouzdanost je određena brojem problema koji su se javili na 100 vozila, a niži broj bodova odražava veći kvalitet. Hyundai je tako najpouzdanija marka automobila u istraživanju sa 78 bodova, na drugom mjestu je Suzuki s 87, a na trećem Kia s 94 boda.

Istraživanje je obuhvatilo i najpouzdanije modele automobila prema segmentima. Hyundai i10 je proglašen najpouzdanijim gradskim automobilom, a drugo mjesto su u studiji zauzeli i20 (B segment), i30 (kompaktna klasa) i Tucson (kompaktna SUV klasa).

Istraživanje je ove godine sprovedeno četvrti put, a ispitivalo se 177 potencijalnih problema u osam kategorija: karoserija, iskustvo vožnje, kontrolne funkcije, multimedija i navigacija, sjedišta, grijanje, ventilacija i klimatizacija, unutrašnjost vozila, motor kao i prenos. Istraživanje J.D. Powera pokazuje da su tehnološki problemi i dalje jedni od najčešćih među vlasnicima automobila od prve do treće godine starosti. Bluetooth i uparivanje mobilnog telefona su među šest najčešćih teškoća.

 

autonet.hr


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW