info@autonovosti.com
hyundai i10
Automobili

Hyundai predstavio novi i10

1.04Kpregleda

Pred nama je nova, treća generacija Hyundaijevog najmanjeg modela i10, koji će šira javnost moći da upozna na frankfurtskom sajmu automobila. Dosadašnja, druga generacija Hyundaija 10 se pojavila krajem 2013. godine (tokom 2016. je doživjela i manju restilizaciju), ali vrijeme je za naslednika.

Automobil je dobio prednji dio po uzoru na veće modele ove južnokorejske kompanije, pri čemu se najviše ističu saćasta maska i nova svjetla. Južnokorejska kompanija navodi da njihov novajlija nudi novi dizajn eksterijera i enterijera, kao i nove mogućnosti povezivanja koje će ga učiniti liderom u svojoj klasi.

hyundai i10

i10 je dobio i modernija unutrašnjost, u kojoj se nalazi i unaprijeđeni infotainment sistem sa 8.0-inčnim ekranom osjetljivim na dodir.

hyundai i10

Dio opreme će činiti i zadnja kamera, bežično punjenje za telefon, Apple CarPlay i Android Auto, kao i brojni bezbjednosni i sistemi pomoći vozaču (sistem automatskog kočenja, detekcija pješaka, sistem za upozorenje o napuštanju kolovozne trake…).

hyundai i10

Unutrašnjost je prostranija, zahvaljujući međuosovinskom rastojanju, koje je za 40 mm duže nego kod prethodnika, a automobil je i širi za 20 mm. Ovdje i podatak da je zapremina prtljažnika 252 litra.

U ponudi motora će biti 1,0 litarski trocilindrični benzinac sa 67KS i 96 Nm (u paru sa 5-stepenim manuelnim robotizovanim mjenjačem sa istim brojem stepeni), kao i 1,2 litarski četvorocililndraš koji razvija 84KS i 118 Nm. Takođe, kupcima će kasnije biti ponuđena i LPG verzija.

Kako stvari sada stoje, novi i10 će se u prodaji na evropskom tržištu pojaviti početkom sledeće godine.

 

autoblog.rs

 

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW