info@autonovosti.com
Aktuelnosti

Irska će prema planu do 2030. zabraniti prodaju benzinaca i dizela

404pregleda

Irska, članica Evropske unije, objavila je plan prema kojem će do 2030. godine, zabraniti prodaju novih vozila na benzin i dizel, u okviru strategije za rješavanje problema klimatskih promjena.

Irska vlada se nada da će do tada na irskim putevima biti 950.000 električnih vozila, uz podršku mreže električnih punjača. Cjelokupna ekološka strategija Irske podrazumijeva da ova zemlja do 2050. dostigne nultu emisiju štetnih gasova.

“Naš pristup je da podstaknemo ljude i kompanije da promijene svoje ponašanje i da se prilagode novim tehnologijama kroz podsticaje, destimulacije, propise i informacije. Cilj nam je prelazak na društvo koje će imati nizak nivo emisije ugljen-dioksida i uticaja na klimu. To je naš poziv na akciju u borbi za spas naše planete”, rekao je irski premijer Leo Varadkar.

U Dablinu se nadaju da će povećati udio obnovljivih izvora u proizvodnji struje sa sadašnjih 30 na 70 procenata do 2030. godine.

 

mondo.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW