info@autonovosti.com
Renault Triber
Automobili

Renault Triber

1.45Kpregleda

Renault je još prije nekoliko mjeseci saopštio da će ime njihovog manjeg MPV vozila koji će se prodavati u Indiji biti Triber, a danas je ovaj novitet i zvanično promovisan na posebnom događaju u Nju Delhiju.

Njegov razvoj se inače vodio pod kodnom oznakom RBC, pri čemu vozilo koristi modifikovanu verziju CMF-A platformu koju ima i Renault Kwid. Bez obzira na dužinu (kraći je od 4 metra), Triber ima mjesta za sedam putnika, uz podatak da se treći red sjedišta može ukloniti iz vozila (u tom slučaju zapremina prtljažnika iznosi 625 litara).

Triber je dugačak 3990 mm, širok 1739 mm (bez retrovizora), visok 1643 mm, međuosovinsko rastojanje je 2636 mm, klirens iznosi 182 mm, dok je težina bazne verzije 947 kg.

Naravno, i oprema je ovdje i bogatija u odnosu na Kwid, uz novi infotainment sistem sa 7.8-inčnim ekranom osjetljivim na dodir kao i Apple CarPlay & Android Auto (dostupno kod viših paketa opreme).

Dio standardne opreme će i kod bazne verzije između ostalog činiti ABS i EBD, prednji vazdušni jastuci i zadnji parking senzori.

Renault je za Triber na početku predvidio samo 1,0 litarski trocilindrični benzinski motor sa 72KS i 96 Nm (u paru sa 5-stepenim manuelnim mjenjačem), ali je već najavljeno da će kasnije stići i snažniji 1,0 litarski turbo benzinac kao i 5-stepeni automatizovani manuelni mjenjač.

Prodaja u Indiji će početi za nekoliko mjeseci, dok će cijena bazne verzije iznositi oko 530.000 rupija (oko 6.800 eura).


Pogledajte i VIDEO:


 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW