info@autonovosti.com
Jaguar
Novosti

Jaguar i Land Rover otvaraju fabriku u Slovačkoj

545pregleda

Kompanija Jaguar-Land Rover potpisala je ugovor sa slovačkom vladom o otvaranju fabrike za proizvodnju luksuznih automobila u toj zemlji. Kompanija iz Velike Britanije, koja se nalazi u vlasništvu indijskog Tata motorsa, planira da izgradi novu fabriku u gradu Nitra, 100 km zapadno od Bratislave, gdje će se proizvoditi 300.000 automobila godišnje.

Ovo je veliki uspjeh za Slovačku“, izjavio je premijer Robert Fico. Fabrika bi trebalo da bude otvorena 2018. godine i da zaposli 4.000 ljudi. Sa filijalama njemačkog Folksvagena, francuskog Pežoa i korejske Kie Slovačka je postala regionalni lider u proizvodnji automobila.

automobili.rs
Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW