info@autonovosti.com
shoei
MotocikliOstalo

Shoei predstavio novu X-Spirit III kacigu

390pregleda

Kompanija Shoei je na konferenciji za štampu održanoj na stazi Aragon, predstavila novu X-Spirit III trkačku kacigu. Nju je predstavio Mark Markes, koji je zajedno sa još jednim MotoGP vozačem, Britancem Bredlijem Smitom, bio uključen u njeno testiranje.

shoei

Kaciga donosi izuzetne aerodinamičke karakteristike, prije svega u vidu “krila” na obije strane, koja za cilj imaju povećanje stabilnosti pri većim brzinama.

Kupcima se nude i uža “krila”, dostupna kao dodatna opreme, koja su prije svega namijenjena vožnji na stazama sa dosta krivina, gdje vozači češće okreću glavu, a novi dizajn unutrašnje postave omogućava kretanje glave napred-nazad za četiri stepena.

shoei

X-Spirit III dolazi sa Pinlock Evo vizirom vrhunskih specifikacija, kojeg krasi znanto manje zamagljivanje u odnosu na standardni Pinlock.

Povećanu ventilaciju omogućavaju kanali smješteni na stranama kacige, a u kompaniji su posebno ponosni na ovu karakteristiku, navodeći da takvo rješenje izdvanja ovaj model u odnosu na konkurente.

U ponudi će biti tri različite grafike i trkačke replike, koje će uskoro biti predstavljene. Očekuje se da će cijena u zavisnosti od verzije i grafike kretati od 750 do 880 eura.

moto-berza.com
Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW