info@autonovosti.com
NovostiOstalo

Najsnažniji četvorocilindarski produkcijski motor nam dolazi iz Mercedes-AMG-a

510pregleda

AMG-ov dvolitarski četvorocilindarski turbo benzinski “monstrum” koji se krije iza oznake M 139 sa sobom donosi 421KS i 500 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je znatno više od brojeva koje mnogobrojna konkurencija nudi uz svoje najsnažnije dvolitarske četvorocilindarske opcije.

Mercedes-AMG je objavio specifikaciju svog novog dvolitarskog četvorocilindarskog turbo benzinskog motora koji će se (tradicionalno) sastavljati ručno, a za početak će pokretati najnovije izdanje najsnažnijeg modela A-Klase.

AMG-ov motor koji se krije iza oznake M 139 u kombinaciji s modelom A45 S će vozaču nuditi 421KS pri 6.750 obr/min i 500 Nm najvećeg obrtnog momenta od 5.000 do 5.250 obr/min. Bez slova S u oznaci pomenutog automobila motor će nuditi “samo“ 387KS i 480 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Nakon modela Mercedes-AMG A45 (S) koji će uskoro biti premijerno predstavljen, AMG-ov M 139 (čija masa iznosi 160,5 kilograma) ugrađivaće se i u nekoliko drugih automobila s trokrakom zvijezdom, među kojima će biti i najavljeni modeli CLA 45 i GLB 45.

amg m139 engine

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW