info@autonovosti.com
XPeng P7
Automobili

XPeng P7 je odgovor na Teslin Model 3 predstavljena na kineskom tržištu

258pregleda

Tesla je predstavila svoj Model 3 za kinesko tržište. Međutim nije izostao odgovor kineskih proizvođača električnih automobila.

U ovom slučaju u pitanju je XPeng Motors, kineska startup kompanija, sa njihovim modelom P7, koga najavljajuju kao direktnog konkurenta Modelu 3. XPeng P7 je daleko atraktivnijii, veći i komotniji od Modela 3. A i po performansama je takođe “korak” ispred Tesle.

Ubrzanje od 0-100 km/h će iznositi 4 sekunde, što je za 1,6 sekundu brže nego kod Modela 3. Autonomija prema dostupnim podacima će iznositi 620 km (Model 3 460 km). Iz XPenga najavljuju mnogo bolji sistem autonomne vožnje nego onaj kod Tesle.

XPeng P7

XPeng P7 će biti 100.000 juana jeftiniji (oko 12.800 eura) od Modela 3 i očekuje se na tržištu krajem godine.

XPeng P7

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW