info@autonovosti.com
Motocikli

Kawasaki Ninja H2 SX

738pregleda

Kawasaki je značajna sredstva uložio u turbo tehnologiju, koju namjerava da koristi na što je više modela moguće. Shodno tome, upoznajte treći turbo motocikl japanskog proizvođača – Kawasaki Ninja H2 SX.

Napravljen kao sport-tourer sa više sportskih karakteristika, najnoviji “Nindža” dolazi u dvije varijante: Ninja H2 SX, u crnoj boji i Ninja H2 SX SE, u zelenoj.

SE verzija je prvi Kawasaki sa TFT instrument tablom u boji, a još donosi i kontrolu proklizavanja i kvikšifter. “Srce” novog Kawasakija je četvorocilindarski agregat zapremine 998 kubika, sa 201 KS na raspolaganju. Što se potrošnje tiče, ona je u rangu modela Versys 1000.

Kada je autonomija u pitanju, očekujemo da bude prilično dobra obzirom da je zapremina rezervoara 19 litara. Motocikl ima inercijalnu mjernu jedinicu (IMU), uz ABS i poboljšane parametre kontrole proklizavanja (tri različita podešavanja). Tempomat je standardan, što će i te kako dobro doći tokom dugih vožnji.

Jedina mana, uslovno rečeno, je težina novog modela, koja kod obije varijante iznosi nešto preko 255 kg. Iz nekog razloga, Kawasaki ne može da postigne veću uštedu na turbo platformi, mada je agregat H2 SX 3 kg lakši od snaže jedinice na H2/H2R.

 

moto-berza.com

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW