info@autonovosti.com
kia xceed
AutomobiliNovosti

KIA XCeed – Još jedan novitet južnokorejske kompanije

1.49Kpregleda

Samo šest dana nakon što je prikazala SUV model Seltos, južnokorejska kompanija Kia Motors predstavlja još jedan zanimljiv novitet.

kia xceed

U pitanju je crossover verzija modela Ceed koja nosi naziv XCeed, ali budući da smo do sada već bili u prilici da vidimo brojne slike nemaskiranih primjeraka ovog automobila, iznenađenja u pogledu njegovog izgleda nema.

kia xceed

Kako bilo, XCeed će se u Kijinoj gami smjestiti između modela Stonic i Sportage, pri čemu treba naglasiti da je ovo i poslednja karoserijska verzija u Ceed porodici (nakon standardnog hatchbacka, karavana i ProCeed shooting brake varijante).

kia xceed

XCeed je u odnosu na standardni Ceed dobio izmijenjeni prednji i zadnji dio, uz povišeni klirens (+ 42 mm), dodatne zaštitne elemente za eksterijeru i krovne nosače. Izgled je inače djelo dizajnera Kijinog centra u Frankfurtu u Nemačkoj.

kia xceed

Što se dimenzija tiče, XCeed je u odnosu na standardni Ceed hatchback duži za 85 mm (4935 mm), 26 mm širi (1826 mm) i viši za 43 mm (1490 mm). Ovdje i podatak da su točkovi u zavisnosti od verzije od 16 do 18 inča. XCeed će biti dostupan i sa posebnom bojom eksterijera nazvanom Quantum Yellow.

kia xceed

Za unutrašnjost XCeeda se navodi da je praktičnija nego u Ceedu hatchback, a i zapremina prtljažnika je veća za 31 litar (XCeed ima prtljažnik od 426 odnosno 1378 litara kada se obore nasloni zadnjih sjedišta).

kia xceed

U ponudi će biti samo prednji pogon (4×4 se neće nuditi ni kao opcija), dok u gami motora imamo benzince 1.0L sa 120KS, 1.4L sa 140KS kao i 1.6L sa 204KS, a kod dizelaša tu je 1.6L u verzijama sa 115KS i 136KS. Od mjenjača će biti dostupni šestostepeni manuelni i sedmostepeni automatik sa dvostrukim kvačilom.

kia xceed

Sem toga, Kia će tokom sledeće godine ponuditi XCeed i u verzijama sa mild hybrid i plug-in hybrid pogonskim opcijama. Na kraju, XCeed će se u prodaji na evropskom tržištu pojaviti u trećem kvartalu ove godine, ali za sada nije poznato po kojim cijenama.


Pogledajte i VIDEO:Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW