info@autonovosti.com
Lada 4x4 Vision concept
Koncepti

Lada 4×4 Vision concept

2.33Kpregleda

Ruski AvtoVAZ na ovogodišnjem sajmu automobila u Moskvi predstavlja brojne novitete (obnovljena Granta porodica, Vesta Sport, Xray Cross…), ali glavna zvijezda je ipak koncept koji najavljuje potpuno novu generaciju legendarne Nive (koja se doduše već duže vrijeme prodaje kao Lada 4×4).

Kako bilo, u Moskvi je svjetlost dana ugledala Lada 4×4 Vision, zaista atraktivna studija koja se u serijskoj verziji neće pojaviti prije 2019. godine. Zanimljivo, aktuelna Lada 4×4 (Niva) će se praviti sve do 2021. godine što znači će se neko vrijeme paralelno proizvoditi stara i nova generacija.

4×4 Vision concept je na sajmu u Moskvi novinarima predstavio Stiv Matin, šef dizajna u AvtoVAZ-u, koji je za ovo vozilo predvidio aktuelni X style dizajnerski rječnik, uz zadržavanje nekih od karakterističnih detalja dosadašnje Nive (ali na moderan način).

Na konceptu se ističu i alu točkovi od 21 inča, LED prednja svjetla, gloss black maska, panoramski krov i digitalni ekrani u enterijeru. Takođe, ovaj 420 cm dugački automobil ima petora vrata, sa sakrivenim zadnjim ručicama.

Što se serijskog modela tiče, on bi mogao da bude napravljen na platformi Renault-Nissan alijanse, dok bi pod haubom trebalo da se nađe 1,8 litarski benzinac sa 122KS, u paru sa novom transmisijom.

 

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW