info@autonovosti.com
AutomobiliNovosti

Lamborghini Centenario već rasprodat

528pregleda

Mada ga još nije ni zvanično predstavio široj javnosti (to će se desiti početkom marta na sajmu automobila u Ženevi), Lamborghini je već raspordao svih 40 planiranih primjeraka supersportskog modela Centenario.

Centenario će biti napravljen povodom 100-godišnjice rođenja osnivača kompanije Ferruccia Lamborghinija, bazira se na Aventadoru, a između ostalog će dobiti ekstremniji stajling i pojačani V12 motor (na 770KS).

Kako se očekuje, Centenario će biti tehnološki najnapredniji Lamborghini do sada, a imajući u vidu seriju od samo 40 komada (20 coupea i 20 roadstera) ne iznenađuje cijena od 2,2 miliona eura.

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW