info@autonovosti.com
Automobili

Lamborghini Diablo GT na aukciji – Prešao samo 276 km

Lamborghini Diablo GT
1.13Kpregleda

Lamborghini Diablo GT sa fotografija, jedan je od svega 80 napravljenih primjeraka, i uskoro ide na aukciju.

Lamborghini Diablo GT

Automobil je proizveden 1999. godine i prešao je svega 276 kilometara. Konstruisan je nakon što je novi vlasnik kompanije Lamborghini postao Audi, a riječ je o najsnažnijem Diablo modelu ikada. On posjeduje šestolitarski V12 agregat koji proizvodi 575 konjskih snaga i 630 Nm obrtnog momenta, koje se, preko manuelnog mjenjača, šalju na zadnje točkove.

Lamborghini Diablo GT

Lamborghini Diablo GT

Ovaj Lamborghini GT je nešto najbliže tkračkom automobilu legalnom za javne puteve. Posjeduje drugačiji dizajn enterijera i aerodinamični paket opreme, i nikada nije dobio dozvolu da se prodaje ili vozi u SAD.

Lamborghini Diablo GT

Automobil sa fotografija pripada njemačkom doktoru i biznismenu Piteru Vormu, koji živi u Maleziji. Prije ovog modela, on je posjedovao i Diablo SVR i Diablo GTR koje je sa uživanjem vozio na stazi. Jedina razlika je i tome što on zapravo nije ni vozio svoj Diablo GT. Naime, skoro dvije decenije nakon što je ovaj, dvadeseti primjerak napravljen, na njegovoj kilometraži stoji svega 276 kilometara. Prodaje se u kompletu sa akten tašnom koja je izrađena od ugljeničnih vlakana. Sa takvom kilometražom, ovaj model će sigurno biti jedna od glavnih atrakcija koje će biti izložene na aukciji u Monaku, koju organizuje kuća RM Sotheby, 12. maja.

Lamborghini Diablo GT

Lamborghini Diablo GT

Poslednji ovakav primjerak je prodat na aukciji u Londonu po cijeni od 515.200 funti, ali taj model je prešao čak 11.100 kilometara, pa će ovaj vjerovatno biti još skuplji.

Lamborghini Diablo GT

 

vrelegume.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW