info@autonovosti.com
Lamborghini Sian
Novosti

Lamborghini Sian

563pregleda

Sajam automobila u Frankfurtu se približava (12. – 22. septembar), a tamo će Lamborghini imati svjetsku premijeru u vidu novog hypercara koji je inspirisan i Terzo Millennio konceptom iz 2017. godine.

Novi Lamborghini je ponio naziv Sian (“Bljesak munje”), a razvijen je inače pod kodnom oznakom LB48H.

Automobil privlači pažnju i Ninja Mutant Turtle zelenom bojom, zlatnim detaljima, heksagonalnim LED zadnjim svjetlima i velikim TFT ekranom u unutrašnjosti.

Sian ima elektrifikovani pogonski sistem, sa kombinacijom 6,5 litarskog V12 benzinca i 48V mild hybrid sistema sa elektromotorom od 34KS, uz pogon na sva četiri točka i 7-stepeni mjenjač sa dvostrukim kvačilom.

Kombinovana snaga iznosi 602 kW/819KS što ovaj model čini i najsnažnijim serijskim Lamborghinijem do sada. Sian od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 sekundi i postiže el. ograničenu najveću brzinu od 350 km/h.

U planu je ograničena serija od samo 63 primjerka, ali se u kratkoj vijesti ne pominje cijena. Ona uostalom sada više i nije toliko važna budući da su svi primjerci već unaprijed prodati…

Lamborghini Sian

 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW