info@autonovosti.com
Video

Lombard Street – Jedna od najstrmijih i najkrivudavijih ulica na svijetu (VIDEO)

1.44Kpregleda

Lombard Street u San Francisku jedna je od najpoznatijih ulica na svijetu. Ali, nije ona poznata ni po svojoj dužini, niti po širini, već po nečemu sasvim neobičnom.

Naime, ovo je najkrivudavija i vjerovatno jedna od najstrmijih ulica na svetu. Uliču čine osam krivina, a nagib iznosi čak 40 stepeni.

1992. godine služila je da poveže zgrade koje se nalaze na strmom brdu, a posle problema u saobraćaju, jer neka vozila sa novim elektronskim sistemima nisu mogla da savladaju ovaj nagib, ulica je bila zatvorena za saobraćaj neko vreme.

Lombard Street sada povezuje ulice Hyde Street i Leavenworth Street u San Francisku i predstavlja pravu svetsku atrakciju. Dugačka je samo 400 metara.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW