info@autonovosti.com
Automobili

Mansory x Philipp Plein Star Trooper Mercedes-AMG

Mansory x Philipp Plein Star Trooper Mercedes-AMG
1.42Kpregleda
Tokom godina, imali smo priliku da svjedočimo radikalnim preradama neuništivu G-klase. Čak se i Mercedes zabavljao sa off-road legendom tako što je predstavio specijalne verzije, G63 6×6 i G500 4×4². Tjuneri su uvijek pronalazili način da radikalno transformišu kultni SUV u nešto zaista ludo, a Mansory je bio na čelu “divljih” prerada legendarnog G-Wagena.

Mansoryjev najnoviji projekat je svoju karijeru započeo kao nova generacija modela AMG G63, a u saradnji sa poznatim njemačkim modnim dizajnerom Philippom Pleinom, predstavlja radikalnu verziju G klase. Mansory x Philipp Plein Star Trooper Mercedes-AMG , kako nosi ime ovaj projekt, predstavljen na sajmu automobila u Ženevi u martu ove godine.

Kao što se može vidjeti na fotografijama, tu su promjene koje vidimo na spoljačnjosti ove G klase. Točkovi od 24″, LED svjetla u crvenoj boji, kamuflažna boje koja nosi naziv “50 nijansi sive”, kao i puno dodataka od ugljeničnih vlakana na samoj karoseriji.

I u unutrašnjosti su napravljene drastične promjene. Enterijer obiluje kožom, koja je prošivena crvenim kontrastnim koncem. Krovište je urađeno po uzoru na Rolls-Royce, tako da je prožeto osvjetljenjem koje daje izgled zvjezdanog neba.. Tu su takođe i detalji od ugljeničnih vlakana, koji su upotrijebljeni svuda gdje su se mogli postaviti. Uglavnom nema dijela u unutrašnjosti na kojem se nije nešto izmijenilo ili dodalo.

Kad su već sve “sredili” odlučili su da malo “čačnu” i motor. 4,0 litarski V8 tako sada razvija 850 konjskih snaga i ima obrtni momenat od 1000 Nm, u odnosu na fabričkih 577 konja i 850 Nm obrtnog momenta. Ovoliku snagu su uspjeli “izvući” reprogramiranjem ECU jedinice, stavljanjem većih turbina, potpuno novim izduvnim sistemo visokih performansi, kao i drugim modifikacijama.

Mansory x Philipp Plein Star Trooper Mercedes-AMG

Mansory x Philipp Plein Star Trooper Mercedes-AMG od 0-100 km/h ubrzava za samo 3,5 sekundi, a maksimalna brzina mu je elektronski limitirana na 250 km/h.

Ova kreacija dolazi u ograničenoj seriji od samo 20 primjeraka sa cijenom od astronomskih 550,000 eura.

 

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW