info@autonovosti.com
McLaren 600LT Stealth Grey by MSO
Automobili

McLaren 600LT Stealth Grey by MSO

728pregleda

McLaren je 12. jula na britanskoj manifestaciji Goodwood Festival of Speed prikazao model 600LT (Long Tail), dok je na događaju Pebble Beach Concours d’Elegance u Americi predstavio i njegovo specijalno izdanje za koje se pobrinulo odeljenje MSO (McLaren Special Operations).

600LT se u fabričkom saopštenju inače opisuje kao najbrži, najsnažniji i najviše orijentisan za trkačku stazu (ali ipak legalan za drumsku vožnju) od svih modela iz McLarenove Sports Series game.

Automobil je između ostalog dobio optimizovanu aerodinamiku i dotjerani stajling, siluetu produženu za 74 mm, veći prednji spojler, veći zadnji difuzor i fiksni zadnji spojler, pa na kraju ima 23% djelova koji ga razlikuju u odnosu na standardni McLaren 570S Coupe.

McLaren 600LT Stealth Grey by MSO

McLaren 600LT Stealth Grey by MSO

McLaren 600LT Stealth Grey by MSO

McLaren 600LT Stealth Grey by MSO

Ovaj 600LT Stealth Grey by MSO ima i Stealth Grey boju eksterijera, uz mat crne i narandžaste detalje, kao i brojne elemente od vidljivih ugljeničnih vlakana i lagane 10-krake točkove u gloss black finišu.

Enterijer između ostalog odlikuju i lagana trkačka sjedišta od ugljeničnih vlakana, alkantara, narandžasti šavovi, Bowers & Wilkins audio sistem sa 12 zvučnika kao i logo “600LT” na naslonima za glavu.

Za pogon se brine 3,8 litarski V8 twin-turbo motor koji raspolaže sa 600KS i 620 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje do 100 km/h traje 2,9 sekunde, do 200 km/h stiže za 8,2 sekunde, a može do maksimalnih 328 km/h.

 

autoblog.rs

 

 


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW