info@autonovosti.com
Smoked MT777 Triump Daytona 645R
Motocikli

Smoked MT777 Triump Daytona 645R

698pregleda

Smoking Garage s egzotičnog indonežanskog ostrva Bali, je po mnogima jedan od najboljih radionica za izradu motocikala po mjeri. Dovoljno je vidjeti ovaj MT777 karbonski cafe racer, koji je svoj život počeo kao Triumph Daytona 675R, da shvatite otkud im takva reputacija.

Smoked MT777 Triump Daytona 645R

Niko Ajgert, šef ove radionice je ovako opisao ceo projekat: „Sve je počelo kada je jedan moj dobar prijatelj došao u radionicu i zatražio od nas da mu napravimo motocikl iz snova.“

Smoked MT777 Triump Daytona 645R

S Daytona 675R modelom na raspolaganju, Niko je predložio da urade nešto posebno. Odlučili su da porade na dimenzijama same mašine, kako bi se stekao utisak nove zadnje viljuške, ali bez instaliranja iste kako takav potez ne bi uticao na odlične upravljačke karakteristike ovog motocikla.

Smoked MT777 Triump Daytona 645R

Kao što je slučaj kod ovakvog posla, tim je prvo „skinuo“ motocikl do gole kože, a zatim je skraćen podram. Ono što je od njega ostalo je umotano u školjku od ugljeničnih vlakana, u kojoj su još smješteni mali akumulator i elektrika. Skraćeni podram je imao dovoljno mjesta za samo jedno sjedište, a željeni izgled nove zadnje viljuške je uspješno postignut.

Smoked MT777 Triump Daytona 645R

Nakon što je sređen zadnji dio, vrijeme je bilo poraditi i na ostatku motocikla. Umjesto fabričkog instaliran je novi retro poluoklop, koji je uprkos takvom izgledu napravljen od ugljeničnih vlakana. Karbon je izabran iz više razloga, ali prije svega zbog crne boje i smanjenja težine. Rezervoar za gorivo je ostao aluminijumski, ali je pokriven slojem karbona.

Smoked MT777 Triump Daytona 645R

Bilo je potrebno malo truda da se pomjeri izduvni sistem, koji je sada dobio tri izduvne cijevi. Fabričke 17-inčne felne su zamijenjene 16-inčnim žbičanim, čime je postignuto smanjenje visine ovog motocikla. Završni radovi uključuju dvije trake u zlatnoj boji, za konačnu kreaciju koja pokazuje da dobri cafe race modeli mogu da postanu i mašine koje nisu vintage ili moderni retro dvotočkaši.

 

 

moto-berza.com


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW