info@autonovosti.com
McLaren 720S Spa 68
Automobili

McLaren 720S Spa 68

475pregleda

McLaren Special Operations (MSO) je odlučio da kraj 2018. godine kruniše još jednim specijalnim izdanjem, opet u čast trkačke istorije britanske marke.

McLaren 720S Spa 68

Ovdje imamo specijalni McLaren 720S Spa 68 koji je naručio McLaren Brussels, a napravljen je u čast 50-godišnjice prve McLarenove pobjede u šampionatu Formule 1 (1968. godine, na stazi Spa-Francorchamps u Belgiji).

McLaren 720S Spa 68

Naravno, opet se radi o ograničenoj seriji (samo tri primjerka), s tim što se u kratkoj vijesti ne navodi cijena automobila.

Kako bilo, sva tri primjerka su u karakterističnoj narandžastoj boji (po uzoru na Papaya Orange boju sa M7A F1 bolida iz 1968. godine), sa crnim točkovima, kao i posebnim detaljima u unutrašnjosti (narandžasti natpis u čast pobjede iz 1968. i crtež staze Spa-Francorchamps utisnut u naslonima za glavu).

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW