info@autonovosti.com
Chery Tiggo 4
Aktuelnosti

Chery Tiggo 4 dolazi na evropsko tržište

223pregleda

Kompanija Chery Automobile Co. je jedan od najvećih kineskih automobilskih proizvođača, poznat po vlastitom brendu, ali i saradnji s renomiranim inostranim markama.

Chery Tiggo 4

Tako se Chery, između ostalog, povezao s indijskom Tata Motorsom (vlasnik Jaguara i Land Rovera) i nastala je joint-venture kompaija Chery Jaguar Land Rover.

Chery Tiggo 4

Osim što Chery Jaguar Land Rover u svojim kineskim pogonima izrađuje luksuzne britanske limuzine i terence namijenjene tržištu najmnogoljudnije zemlje svijeta, razvio je i jeftini model SUV-a koji uskoro dolazi u Evropu.

Chery Tiggo 4

To je Chery Tigo 4, kompaktni SUV, postavljen na T1X platformu koja je bazirana na tehnologijama Chery Jaguar Land Rover i Qorosa (luksuzni brand Cheryja). SUV dužine 4,39 metra je predstavljen 2017. na sajmu u Frankfurtu, a sada je sređen za start na prvom evropskom tržištu – u Rusiji, a zatim i u Turskoj, vjerovatno i Italiji.

Chery Tiggo 4

Chery Tiggo 4

U Kini je ovaj model dostupan sa benzinskim motorima – 1.5 Turbo (150KS) ili 2,0 litarskim atmosferskim (120KS) – uparenim s 5- i 6-stepenim ručnim ili CVT automatskim menjačem. Početna verzija u Kini se prodaje po cijeni od oko 10.000 eura.

Chery Tiggo 4


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW