info@autonovosti.com
mclaren f1 lm spec
Automobili

McLaren F1 LM-SPEC na RM Sotheby’s aukciji

992pregleda

Ovaj model koji vidite na slikama, definitivno predstavlja jedno od rijetkih modela, međutim, on neće proći standardan aukcijski blok i umjesto toga, biće ponuđen u novom segmentu Private Sales odeljenja brenda, što znači da potencijalni kupac neće morati da aktivno učestvuje u ponudama kako bi ga odvezao kući i potrebno je samo da plati primjereno veliku sumu.

mclaren f1 lm spec

Model koji će biti prodat jeste McLaren F1, ali ne bilo koji McLaren F1. Ovo je jedinica sa LM specifikacijama, prva od samo dvije ikada kreirane od strane McLaren Special Operations odeljenja. Ovo je ulično legalni automobil, ali je potpuno ogoljen i predstavljen u gotovo trkačkim specifikacijama, opremljen sportski tjuniranim motorom.

mclaren f1 lm spec

McLaren mašina dobila je i daleko ekstremniji aerodinamični paket, ali je i dalje ostala ulično legalna, po pitanju enterijera, dok joj je dodatno priključen i satelitsko/navigacioni sistem, što, svakako moramo napomenuti, nije nešto što možemo vidjeti u većini trkačkih automobla.

mclaren f1 lm spec

Ovo nije prvi put da aukcijska kuća RM Sotheby’s prodaje ovaj posebni model. Ona ga je prvi put postavila na svoju listu prije tri godine u Montereju, gdje je prodat za ogromnih 13,7 miliona dolara. Kada uzmemo svjetsku ekonomiju u obzir i blagu inflaciju ove monete, danas bi to bilo nešto više od 14 miliona dolara.


Pogledajte komplet GALERIJU:

 

autoexclusive.rs

 


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW