info@autonovosti.com
Porsche 356B Super 90 Coupe
OldtajmeriZanimljivosti

BARN FIND: Porsche 356B Super 90 Coupe iz 1962. godine

796pregleda

Poslije svih ovih godina čovjek bi pomislio da su već pronađeni svi zaboravljeni automobilski biseri iz privatnih garaža i šupa širom svijeta, ali i dalje stižu vijesti o otkrivenim zapuštenim oldtajmerima.

Porsche 356B Super 90 Coupe

Klasični Porsche 356B Super 90 Coupe iz 1962. koji je pronađen u SAD prvobitno je pripadao jednom svešteniku koji se, zajedno sa svojim automobilom, doselio u tu zemlju iz Njemačke. Porsche je u Americi prodat kupcu koji ga je držao nerestauriranog u garaži decenijama.

Porsche 356B Super 90 Coupe

Sada je došlo vrijeme da dobije novog vlasnika koji će mu vratiti sjaj. Kako se navodi u oglasu kompanije Gullwing Motor Cars, automobil je prešao svega 71.000 km i, mada zapušten, i dalje je u originalnom stanju što se tiče delova i opreme.

Porsche 356B Super 90 Coupe

Fabrički je ofarban u srebrnu boju, dok je enterijer tamno crven.

Porsche 356B Super 90 Coupe

Pogoni ga 1.6 litarski četvorocilindarski motor sa 89 ks, a prema fabričkim podacima ovaj Porsche težak manje od tone mogao je kao nov da ubrza od 0 do 60 milja na sat (0-96 km/h) za 10 sekundi.

Porsche 356B Super 90 Coupe

Automobili kao što je ovaj sve se teže pronalaze u originalnom stanju, pa bez obzira na njegovu zapuštenost, 356B Super 90 Coupe predstavlja idealan projekat za nekoga ko se bavi restaurisanjem klasičnih vozila.

Porsche 356B Super 90 Coupe

Trenutno se prodaje po cijeni od 56.500 dolara.

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW