info@autonovosti.com
McLaren GT
Automobili

McLaren GT

1.91Kpregleda

McLaren Automotive je još u martu na sajmu automobila u Ženevi najavio potpuno novi model, koji je i zvanično predstavljen javnosti kao McLaren GT (Grand Tourer)

Britanska marka najavljuje da će ovim skoro 470 cm dugačkim GT-om konkurisati modelima kao što su Aston Martin DB11, Ferrari Portofino i Porsche 911 Turbo S.

Britanci kažu da je u pitanju automobil koji ima trkačke performanse, prelijepu laganu karoseriju, kao i da će u modernom enterijeru pružati komfor i prostranost kakva se i očekuje od jednog Grand Tourera.

McLaren GT

Ovdje treba pomenuti i da zapremina prtljažnika iznosi 420 litara, uz 150 litara u prednjem dijelu, što ukupno čini 570 litara.

McLaren GT

Za unutrašnjost su između ostalog predviđeni Nappa koža, alkantara, infotainment sistem, 12.3-inčni TFT ekran, dvozonski klima uređaj, kao i Bowers & Wilkins premium audio sistem sa 12 zvučnika.

Motor je 4,0 litarski twin-turbo V8 sa 620KS i 630 Nm, u kombinaciji sa 7-stepenim SSG mjenjačem. Imajući u vidu da težina praznog vozila iznosi 1530 kg, odnos snaga/težina je 405KS po toni. Uz launch control funkciju, ubrzanje od 0-100 km/h traje 3,2 sekundi, do 200 km/h mu je potrebno tačno 9,0 sekundi, dok je najveća brzina 326 km/h.

Što se tiče točkova i guma, standardno se ugrađuju točkovi od 20 i 21 inča, pri čemu je Pirelli specijalno za ovaj model razvio set P Zero guma.

Prvi kupci će u McLaren GT  moći da sjednu do kraja ove godine, a za njega će prije toga morati da izdvoje 163.000 funti (sa uključenim porezom na britanskom tržištu).

McLaren GT


Pogledajte i VIDEO priloge: 

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW