info@autonovosti.com
Automobili

Mercedes-AMG G65 Final Edition

471pregleda

Kako se proizvodnja aktuelne G klase polako bliži svom kraju, Mercedes izbacuje specijalne edicije kako bi i dalje zadržao pažnju i kupaca i medija na još uvijek aktuelnoj generaciji. Poslednja u nizu tih edicija je Mercedes-AMG G65 Final Edition.Odmah treba napomenuti da je serija ograničena na samo 65 komada, i to po cijeni koja u Njemačkoj iznosi 310.233 eura.

Mercedes-AMG G65 Final Edition

Vozilo je dobilo detalje u boji bronze (na retrovizorima, prednjem braniku i prednjem grilu, poklopcu rezervnog točka…), komplet 21-inčnih alu točkova, crni saćasti dio prednjeg grila, gloss black detalje, unutrašnjost sa crnom Nappa kožom, kontrastne šavove u boji bronze, detalje od ugljeničnih vlakana, kao i prednja sjedišta sa grijanjem i ventilacijom.

Mercedes-AMG G65 Final Edition

Pod haubom je 6,0 litarski V12 biturbo motor sa 463 kW/621KS i 1000 Nm, u kombinaciji sa sedmostepenim automatikom. Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 5,3 sekunde, a najveća brzina je ograničena na 230 km/h.

Mercedes-AMG G65 Final Edition

Podsjećanja radi, Mercedes će krajem ovog mjeseca prestati sa proizvodnjom modela G500 4×4², dok će nova G klasa premijeru imati početkom sledeće godine, vjerovatno na sajmu automobila u Detroitu.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW